مدیریت روابط عمومی-  اخبار و رویدادها
بازدید دکتر حبیبی و هیئت همراه از پارک فاوا وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید دکتر حبیبی و هیئت همراه از پارک فاوا وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/11/25 | 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه خوارزمی، این دیدار که ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۹ با هدف تبادل تجربه و اطلاعات در خصوص نحوه راه اندازی پارک های علم و فناوری برگزار شد، دکتر حبیبی با اشاره به ضرورت توسعه دانشگاه پیش و پس از انقلاب و پتانسیل های موجود گفت؛ برنامه توسعه دانشگاه فناور با مرکز رشد و واحد‌های فناورانه طراحی و پیش‌بینی شده است که فاز اول آن در تهران با کمک معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری مورد استفاده قرار گرفته است و فاز دوم آن در کرج در حال تکمیل می باشد.
وی افزود؛ راه اندازی پردیس علم و فناوری در گرمدره از اولویت‌های دانشگاه خوارزمی است و امیدواریم بتوانیم از تجربیات مشترک در این زمینه استفاده کنیم.
دکتر جعفر صدیق رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در صحبت هایی وی با اشاره به سوابق و تاریخچه ایجاد پارک های علم و فناوری گفت؛ تجربه آغاز این کار از پارک علم و فناوری اصفهان و با آزمون و خطای بسیاری همراه بوده است. تحقیقات در دانشگاه ها تا سطح مشخصی پیش می‌رود و بعد از آن بنا به تجربیات بدست آمده باید به سمت بخش های خصوصی هدایت شود.  وی با اشاره به شهر تسوکوبای ژاپن گفت؛ مأموریت اصلی پارک های علم و فناوری حمایت از تحقیقات بخش خصوصی است و به دانشگاه‌ها توصیه می شود؛ در مسیر دانشگاه‌های کارآفرین باشند، دانشگاهی که باید خروجی آن فارغ التحصیل شرکت فناور  باشد وی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه های پیشگام در دنیا گفت؛ در این دانشگاه‌های کارآفرین درصد مشخصی (حدود ۲۰ درصد) از فارغ التحصیلان قبل از دانش آموختگی شرکت شان را ثبت می کنند و سپس دانش آموخته می شوند.
وی افزود در بخش اول آیین نامه ها و دستورالعمل ها باید مطابق با نیازهای اعضای هیئت علمی باشد و تشویق به مشارکت در ایجاد شرکتهای دانش‌بنیان شوند تا دانشگاه نیز در درآمدهای آن سهیم باشد.
  وی در ادامه گفت پارک داری یک فعالیت مهم و مستقل است و برای دانشگاه ها گزینه مطلوبی به نظر می رسد اما در خصوص مدیریت پارک های علم و فناوری مدیران توانمند بسیار محدود می باشند.عضو هیات علمی دانشکده مکانیک دانشگاه تهران تاکید کرد؛  باتوجه به تجارب به دست آمده، پارک‌ها از نظر فیزیکی نباید خارج و دور از پردیس‌دانشگاه باشند.وی همچنین اشاره کرد که با وجود اینکه در برنامه چهارم توسعه این دیدگاه علمی را پیاده سازی کردیم که دولت باید از فعالیت های پژوهشی بخش خصوصی حمایت کند و در غیر اینصورت صنعت کشور از بقیه جهان عقب خواهد افتاد، اما امروزه متاسفانه این نگاه در کشور وجود ندارد.
دکتر صدیق بر ضرورت تسلط دانشگاه ها بر تکنیک های ساخت و راه اندازی و مدیریت پارک های علم و فناوری و پیش‌بینی بودجه های لازم تاکید نمود و گفت وزارت علوم باید وزارت فناوری باشد و رخت کنونی که بر تن ما اعضای هیئت علمی است رخت علم است و باید با تغییر دیدگاه به سمت فناوری حرکت کند.  وی به روش های متنوع مدیریت پارکها اشاره کرد و گفت؛ امروزه گرایش به سمت سرمایه گذاری شرکتها در پارک‌های علم و فناوری است و مدیرانی که به عنوان روسای پارک انتخاب می‌شوند باید به ترفند ها و تکنیک های کسب و کار و ارتباط با بازار و صنعت مسلط باشند.
وی حمایت بخش های بالادستی، هیئت امنای دانشگاهها و تنظیم ساختاری اصولی که امکان مشارکت بخش خصوصی را تسهیل کند را، راز موفقیت پارک ها دانست.دکتر صدیق در پایان جذب مشارکت شرکت ها با شیوه نامه های اصولی را بهترین پیشنهاد دانست و گفت؛ تشکیل کنسرسیومی از مجموعه شرکت ها و فعالین این حوزه می تواند به موفقیت دانشگاه در راه اندازی پارک علم و فناوری کمک کند و پارک فاوا وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آماده همکاری و انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه می باشد. در پایان دکتر حبیبی و هیئت همراه از فضای پارک فاوا بازدید کردند و در جریان فعالیت های شرکتهای دانش‌بنیان مستقر در پارک قرارگرفتند.

 
نشانی مطلب در وبگاه مدیریت روابط عمومی:
http://khu.ac.ir/find-21.6429.59754.fa.html
برگشت به اصل مطلب